MP-Pistol Forum banner

Zmiana celownika Bodyguard 2.0

3 reading
29K views 63 replies 19 participants last post by  Levar Shelborne  
#1 ·
Mój Bodyguard 2.0 wkrótce się pojawi i oczywiście będę chciał wymienić przednią szczerbinkę na światłowodową. Zastanawiam się tylko, czy szczerbinki w 2.0 są takie same jak w 1.0, a może w Shield. Chcę myśleć, że S&W nie chciało wymyślać koła na nowo, jeśli chodzi o te szczerbinki, ale po prostu nie jestem pewien. Jakieś przemyślenia na ten temat?

TIA.....

#3 ·
Mój Bodyguard 2.0 wkrótce się pojawi i oczywiście będę chciał wymienić przednią muszkę na światłowód lub coś w tym rodzaju. Zastanawiam się tylko, czy przyrządy celownicze w 2.0 są takie same jak w 1.0, a może w Shield. Chcę myśleć, że S&W nie chciało wymyślać koła na nowo, jeśli chodzi o te przyrządy celownicze, ale po prostu nie jestem pewien. Jakieś przemyślenia na ten temat?

TIA.....
Wiesz przecież, że są one dostarczane z trytową muszką, która zawiera jasno zabarwione kółko dookoła; prawda?
Szczelina w tylnej szczerbince jest dla niektórych trochę szeroka...

#25 ·
Sam byłem ciekaw. Kupiłem zestaw celowników Williams f/o, które pasują do oryginalnego bodyguarda. Pasują do mojego Rugera LCP Max. Zauważyłem, że naprawdę wyglądają tak, jakby pasowały do 2.0. Myślę, że kupię kolejny zestaw i je wypróbuję. Wydają się być takie same.
Dostałem je do mojego oryginalnego Bodyguarda, najlepsze celowniki FO IMO!

#6 ·
Po tym. Chcę wiedzieć, czy pasują, czy nie.

Obawiam się, że płytka ślizgowa jest trzymana przez szczerbinkę w Bodyguard 2.0. Będzie to czynnikiem ograniczającym dla niektórych celowników. Jak XS Big Dots, które nie wystają.

Szczerbinka to TruGlo z fabryki. Mam nadzieję, że zestaw celowników nocnych TG dla BG 1 będzie pasował. Chciałbym mieć normalne tylne nacięcie i tryt na tyle.

#10 ·
Śledzę to. Chcę wiedzieć, czy pasują, czy nie.

Obawiam się, że płyta ślizgowa jest trzymana przez tylną szczerbinkę w Bodyguard 2.0. Będzie to czynnikiem ograniczającym dla niektórych celowników.
To właśnie powiedział ktoś inny na innym forum. Twierdzili, że dzwonili do S&W, a S&W potwierdziło, że tylne przyrządy celownicze muszą zostać zdjęte, aby zdjąć tylną płytkę i wyjąć iglicę. To duży problem, IMHO.

#8 ·
Jak inni już mówili, byłoby miło, gdyby S&W dodało sekcję do opisu nowych produktów, informującą potencjalnych nowych właścicieli o tym, które istniejące części pasują/działają oraz o wszelkich nowościach dotyczących części z rynku wtórnego, które mogą być dla nich w fazie rozwoju. Założę się, że pomogłoby im to sprzedać nowe pistolety, gdyby kupujący mieli pojęcie, kiedy skontaktować się z dostawcą w sprawie części do ulepszeń.

#45 ·
Jak mówili inni, byłoby miło, gdyby S&W dodał sekcję do opisu nowych produktów, informującą potencjalnych nowych właścicieli o tym, które istniejące części pasują/działają i wszelkich wiadomościach, jakie mogą mieć na temat części z rynku wtórnego, które mogą być dla nich w fazie rozwoju. Założę się, że pomogłoby im to sprzedawać nową broń, gdyby kupujący mieli pojęcie, kiedy skontaktować się z dostawcą w sprawie części do ulepszeń.
Tak, świetny pomysł, byłby naprawdę pomocny

#9 · (Edited)
Właściwie skontaktowałem się z S&W w sprawie przyrządów celowniczych BG 1.0, powiedzieli, że nie wiedzą, czy przyrządy celownicze BG 1.0 pasują do 2.0. Zszokowało mnie...

Dziękujemy za kontakt z firmą Smith & Wesson. Ponieważ Bodyguard 2.0 to nowa broń palna, nie testowaliśmy tej konfiguracji. Jeśli chcesz zmienić przyrządy celownicze w Bodyguard 2.0, polecam skontaktować się z firmą zewnętrzną, którą lubisz, ponieważ nie mamy informacji o dopasowaniu komponentów z rynku wtórnego.

Dziękuję i życzę miłego dnia
Marshall

#12 ·
Wygląda na to, że tak jest. Jeśli przyjrzysz się szczegółowym zdjęciom na stronie internetowej S&W, po kształcie tylnej płytki, jedynym sposobem, w jaki się poruszy, jest w górę, a szczerbinka ją trzyma.
Pytanie brzmi jednak, czy płytka jest utrzymywana przez iglicę jak w Glocku, czy po prostu wysunie się bez szczerbinki? Nie chcę wyjmować mojej prawdopodobnie bardzo ciasnej szczerbinki, żeby się dowiedzieć.

#16 ·
Jestem ciekaw, jak to się sprawdzi, ponieważ S&W poinformowało mnie, że przednia szczerbinka (wzór) była unikalna dla 2.0. Dlaczego mieliby to robić, jest dla mnie zagadką.
To TruGlo, mój jest na górze ostemplowany TG-H3. Tylna szczerbinka to część własnej produkcji, ostemplowana logo S&W. Może przedstawiciel pomylił przód/tył. Myślę, że jest możliwe, że zawarli umowę z TG na nowy wzór.

#18 ·
Ok, więc dostałem dziś szczerbinki Williams F/O, żeby wypróbować je na Bodyguard 2.0 i oto, co odkryłem:

Najpierw usunąłem szczerbinkę. Przechodzi nad płytką zapasową iglicy. Zauważyłem pewne zadrapania na krawędzi płytki zapasowej i pod szczerbinką. Musiało się to zdarzyć podczas instalacji w fabryce. Dzieje się tak, ponieważ płytka zapasowa wystaje nieco ponad górną część zamka. Spowoduje to zadrapania pod szczerbinką Williams. Myślę, że to tylko aluminium. Być może płytkę zapasową można spiłować. Nie jestem pewien, jak ciasno będzie w jaskółczym ogonie, ale jeśli będzie luźno, w szczerbince jest śruba dociskowa. Ostatnim problemem jest to, że szczerbinka Williams będzie wystawać około 0,060" za tył zamka.

Następnie usunąłem muszkę. Szczerbinka Williams jest luźna w jaskółczym ogonie. Umieściłem .006" pod szczerbinką i dokręciłem ją. Mogłoby być trochę ciaśniej. Więcej podkładek lub może trochę kleju do gwintów. W tym momencie jest około 0,016" szczeliny między szczerbinką a górną częścią zamka.

Attachments

#19 ·
Ok, więc dostałem dziś celowniki Williams F/O, żeby wypróbować je na Bodyguard 2.0 i oto co odkryłem:

Najpierw usunąłem tylną szczerbinkę. Przechodzi ona nad płytką zapasową iglicy. Zauważyłem pewne zadrapania na krawędzi płytki zapasowej i pod szczerbinką. Musiało się to zdarzyć podczas instalacji w fabryce. Dzieje się tak, ponieważ płytka zapasowa znajduje się nieco powyżej górnej części zamka. Spowoduje to zadrapania pod szczerbinką Williamsa. Myślę, że to tylko aluminium. Może płytkę zapasową można spiłować. Nie jestem pewien, jak ciasno będzie w jaskółczym ogonie, ale jeśli będzie luźno, w szczerbince jest śruba ustalająca. Ostatnim problemem jest to, że szczerbinka Williamsa będzie wystawać około 0,060" za tył zamka.

Następnie usunąłem przednią szczerbinkę. Szczerbinka Williamsa jest luźna w jaskółczym ogonie. Umieściłem pod szczerbinką podkładkę 0,006" i dokręciłem ją. Mogłoby być trochę ciaśniej. Więcej podkładek lub może trochę Loctite. W tym momencie jest około 0,016" szczeliny między szczerbinką a górną częścią zamka.
Kolejne pytanie brzmi: gdzie trafia?

#23 ·
Poszedłem dzisiaj na strzelnicę. Użyłem podpórki na papierze. Musiałem przesunąć tylną szczerbinkę w prawo. Wydaje się to dla mnie normalne. Potem bez podpórki na gongu 10". Myślałem, że może strzelać nisko, ale nie było źle. Jestem zadowolony z wyników.

Attachments

#31 · (Edited)
Zrobiłem zestaw z dwóch zestawów. Szczerbinka jest do oryginalnego Bodyguarda. Muszka jest do Shield EZ9, ale chociaż wsuwa się pod naciskiem kciuka, nie ma w niej luzu. Użyłem Permatex Orange Threadlocker i bardzo dobrze się trzyma. Kilkaset nabojów i wciąż ciasno i nie można jej wypchnąć naciskiem kciuka.

Attachments

#32 ·
Mój Bodyguard 2.0 wkrótce się pojawi i oczywiście będę chciał wymienić przednią szczerbinkę na światłowód. Zastanawiam się tylko, czy przyrządy celownicze w 2.0 są takie same jak w 1.0, a może w Shield. Chcę myśleć, że S&W nie chciało wymyślać koła na nowo, jeśli chodzi o te przyrządy celownicze, ale po prostu nie jestem pewien. Jakieś przemyślenia na ten temat?

TIA.....
Oddałem pierwsze 100 strzałów przez nowego BG 2.0. Oto kilka przemyśleń:
  • Wow, jest naprawdę mały. Łatwy do uchwycenia nawet małymi dłońmi
  • Brak usterek. Szybka akcja. Odrzut w porządku dla mężczyzn i kobiet
  • Przeładowanie zamka może być trudne dla niektórych. Wynik małej konstrukcji/mechaniki.
PRZYRZĄDY CELOWNICZE Czerwonawy kolor na przednim słupku zbyt ciemny. Powinien być jasny kolor lub czarny. Zostanie zastąpiony produktem celowniczym BigDot po jego wydaniu

#39 ·
Odebrałem swój wczoraj. Mój przedni celownik jest wyraźnie przesunięty. Zamierzam go dziś wycentrować.
Nadal mam nadzieję znaleźć zamiennik tylnej szczerbinki. Przedni celownik świecący jest bezużyteczny, jeśli nie widzę tylnego w ciemności, ale chciałbym również znaleźć tylną szczerbinkę, która ma węższy otwór.
Czy nadal nic nie jest dostępne dla 2.0?

#41 ·
Cóż, nie pamiętam, jak trudno było mi go wyjąć. Płyta uderzeniowa na pewno ocierała się o szczerbinkę. Wiem, że inne celowniki były dla mnie bardzo ciasne. Upewniłem się, że zamek był zabezpieczony w imadle. Użyj trochę oleju. Wybijak powinien być mosiężny i mieć trochę mocy, aby zapewnić dobre przenoszenie mocy. To najlepsze, co mogę zaoferować.